Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

D66 stelt schriftelijke vragen over faillissement zwemschool Akwaak

Zwolle – Op 25 juni werd bekend dat zwemschool Akwaak in Zwolle het faillissement heeft aangevraagd. Bij Akwaak hadden op dat moment zo’n 700 kinderen in Zwolle zwemles. “Dit is zorgelijk voor de medewerkers van Akwaak, en voor de kinderen die zwemles hebben bij Akwaak en hun ouders”,  zo stelt Claudia van Bruggen van de D66 fractie in Zwolle. De partij stelt dan ook schriftelijke vragen aan de wethouder over de kwestie.

“Op dit moment zijn er in Zwolle al wachtlijsten voor zwemonderwijs. Meerdere Zwollenaren wijken daarom nu al uit naar zwembaden in omliggende gemeenten. Als het aanbod van Akwaak wegvalt zal het aanbod nog verder terugvallen. Zwemvaardigheid is belangrijk, zeker in een waterrijke stad als Zwolle”, aldus van Bruggen.

Ze wil dan ook van de wethouder weten of er signalen bekend waren over de financiële situatie bij Akwaak en of een faillissement te voorkomen was door bijvoorbeeld in contact te treden met de eigenaar van het gebouw. Ook vraagt de partij naar de mogelijkheden om bij een doorstart de nieuwe exploitant te ondersteunen ‘zodat Zwolse kinderen over een poosje niet opnieuw in de kou staan’.

Het college heeft zes weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button