Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

D66 roept college op: Vergroot kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt

Zwolle – Een goede start maken op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een grote groep jongeren lukt dit niet. In 2017 waren er 84.000 jongeren die niet aan het werk waren of naar school gingen. In veel gemeenten is er niet altijd passend aanbod voor deze groep, en daarom stelt D66 Zwolle vragen aan het college hoe de kansen op de arbeidsmarkt van deze jongeren in Zwolle vergroot worden.

Raadslid Sonja Paauw geeft aan dat de groep thuiszitters divers is. “Het zijn heel verschillende groepen. Jongeren die van Vso/Pro komen en niet direct een plek vinden, jongeren in de jeugdzorg, jongeren met een migratieachtergrond die geen plek krijgen, maar ook jongeren die even niet weten welke kant ze op moeten. D66 Zwolle vindt dat er goede begeleiding moet zijn voor deze jongeren. ”Als je jong bent, kan een paar jaar op de bank zitten funest kan zijn voor je verdere carrière. We moeten deze jongeren zover krijgen dat ze hulp durven vragen, en dat ze dan ook de begeleiding krijgen die ze nodig hebben” aldus Sonja Paauw.

D66 Zwolle bevraagt het college van burgemeester en wethouders naar de huidige inzet. ,,We vinden het belangrijk dat iedereen kansen krijgt om het beste uit zichzelf te halen, en zullen het college blijven aansporen om te zorgen dat die ruimte er is voor alle Zwollenaren. ’’

Vragen van D66 Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button