112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

D66 is kritisch over camertoezicht Broerenkerkplein

D66 Zwolle stelt maandagavond in de raadsvergadering vragen over het onlangs ingestelde cameratoezicht op het Broerenkerkplein. De partij staat zeer kritisch tegenover deze maatregel omdat het problemen vaak niet oplost maar verplaatst wordt. Daarnaast is D66 van mening dat de samenleving er niet prettiger van wordt als overal camera’s hangen.

Op 17 februari nam het college het besluit om camera’s te plaatsen op het Broerenkerkplein. Daar schijnt sinds enkele maanden een groep jongeren op het plein te ‘hangen’ die overlast veroorzaakt voor omwonenden. Het zou gaan om harde muziek, verbale agressie, bedreigingen en het achterlaten van afval.

maatregel behoorlijk extreem

De gemeente heeft de verwachting dat cameratoezicht kan bijdragen aan het verkrijgen van informatie over de groep en dat het een gevoel van veiligheid op het Broerenkerkplein kan vergroten. “D66 vindt deze maatregel echter behoorlijk extreem en was door de burgemeester graag eerder en actief op de hoogte gesteld van de situatie en het nu genomen besluit,” aldus Claudia van Bruggen van D66.

De partij vraagt zich af waarom de politie niet ingrijpt als er sprake is van strafbare feiten zoals het achterlaten van rommel op straat, verbale agressie en bedreigingen richting omwonenden.  Daarnaast wil de partij onder meer weten of er straatcoaches of jeugdagenten zijn ingezet en wat de aanvullende maatregelen precies inhouden. Ook worden er in de raadsvergadering maandagavond vragen gesteld over de hoeveelheid camera’s, waar ze precies hangen en of de beelden 24 uur per dag gemonitord worden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button