Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

D66 en PvdA willen snel duidelijkheid over openstelling Nooterhof

Zwolle – Met grote bewondering hebben de fracties van D66 en de PvdA de afgelopen weken gezien hoe de Milieuraad Zwolle en een grote groep vrijwilligers bezig zijn om Doepark de Nooterhof dit seizoen open te krijgen. Tegelijkertijd kregen zij te horen dat de opening van het park al weken op zich laat wachten, omdat onderhandelingen tussen de gemeente, Landstede en SWZ langzaam gaan. D66 en PvdA roepen de betrokken partijen op om haast te maken, zodat de poorten van de Nooterhof zo snel mogelijk open kunnen en het enthousiasme van de vele vrijwilligers niet verloren gaat.

Er hebben zich inmiddels meer dan tachtig vrijwilligers gemeld. Allemaal bereidwillige Zwollenaren die het belangrijk vinden dat er in de stad een plek is waar jong en oud kan ontspannen, van de natuur kan genieten en er van kan leren. Deze mensen willen tijd, energie en enthousiasme inzetten om de Nooterhof ook dit jaar te kunnen openen. Er is door deze groep al veel werk verzet. Onder meer tijdens een drukbezochte opruimdag. En ook de leden van het Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle (VLO) hebben bergen met werk verzet om het gehavende park op te knappen. Hun inzet en enthousiasme is goud waard en niet in geld uit te drukken.

D66 en PvdA vrezen dat nog langer wachten met het openen van de Nooterhof tot gevolg heeft dat vrijwilligers niet weten waar ze aan toe zijn, gedemotiveerd raken en in het ergste geval afhaken. Dit kan niet en dit mag niet. Daarom roepen beide partijen de gemeente en Landstede op om haast te maken met het regelen van de gebruikersovereenkomst die nodig is om Theehuis het Earthship te openen. Pas dan kan namelijk het park open voor publiek.

En ook voor de bezoekers van de Nooterhof is het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Nu al stromen de vragen bij de Milieuraad binnen van mensen die willen weten wanneer ze weer van het park gebruik kunnen maken. En zeker met de schoolvakantie voor de deur, is nog langer wachten volgens D66 en PvdA funest voor de continuïteit van deze belangrijke voorziening.

De gemeente Zwolle is sinds oktober vorig jaar op zoek naar een nieuwe exploitant voor de Nooterhof. Dit is nodig omdat Landstede stopt met het beheer van het park. De onderwijsinstelling wil zich meer gaan richten op de kerntaak, namelijk lesgeven. Om te voorkomen dat het park in de tussentijd gesloten blijft en verloederd, is de Milieuraad Zwolle, ook op verzoek van de gemeente Zwolle, van start gegaan met het op poten zetten van een tijdelijke invulling met vrijwilligers. Zowel D66 als PvdA hopen dat alle inzet die reeds is gedaan niet verloren gaat en roepen de gemeente en Landstede daarom op om nu tot actie over te gaan. “Treuzel niet langer en open die poorten,” aldus beide gemeenteraadsfracties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button