Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

D66 en PvdA willen een regenboog zebrapad in Zwolle

Zwolle – Op de internationale Coming-Out dag, 11 oktober 2016, moet hij onthuld worden. Een regenboog zebrapad waarmee Zwolle laat zien dat in deze stad iedereen welkom is en mag zijn wie je bent. Maandag 25 april dienen D66 en PvdA samen een verzoek in bij het college om dit kleurrijke zebrapad te realiseren.

regenboog vlag

Raadslid Claudia van Bruggen kwam in navolging van andere gemeenten op dit sprankelende idee: “In Zwolle is iedereen welkom en mag iedereen meedoen. Zijn wie je bent dat is vrijheid, en die vrijheid willen we in Zwolle altijd en voor iedereen,” aldus Claudia. Patty Wolthof van de PvdA was direct enthousiast: “Het lijkt vanzelfsprekend dat je in Zwolle jezelf kunt zijn, maar dat geldt helaas nog niet voor iedereen. Ik vind het een mooi idee dat wanneer je over dit zebrapad loopt, je daar even bij stil staat.”

‘Een regenboog zebrapad past goed bij Zwolle’, zo vervolgt van Bruggen. ‘Zwolle is een gastvrije stad, zowel voor haar inwoners, als voor haar bezoekers. Dit uit zich onder andere in een divers cultureel aanbod in vrijetijdsbestedingen als kunst en cultuur, maar ook in restaurants en recreatie.’

De twee partijen willen in navolging van steden als Leiden, Rotterdam, Maastricht en Tilburg deze gastvrijheid laten zien door op een prominente plaats een regenboog-zebrapad aan te leggen.’Daarmee laat de stad ook zien dat zij seksuele diversiteit in Zwolle omarmt en verwelkomt.’

De regenboog zebrapaden zijn in Rotterdam geen “officiële” oversteekplaatsen, ze liggen naast de al bestaande oversteekplaatsen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button