Nieuws uit ZwolleRadioRadionieuws

D66 en GroenLinks: 140 miljoen inkopen? Doe het dan wel zo duurzaam mogelijk.

Zwolle – De gemeente doet voor 140 miljoen per jaar inkopen. Daarbij gaat het niet alleen over producten maar ook over diensten etc. Een fors bedrag dus, zeker afgezet tegen de ruim 500 miljoen van de totale gemeentelijke begroting. D66 en GroenLinks zagen in het bedrag – dat overigens is verspreid over een heleboel portefeuilles – reden voor een debat. Daarbij ging het niet over de hoogte maar over de manier waarop het geld wordt uitgegeven. Volgens de beide partijen mag de ambitie om dat op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te doen nog wel wat hoger.

In Studio Stadkamer – het lunchprogramma op Radio Focus – legde Mark Oldengarm van D66 hoe je dat doet, duurzaam en verantwoord inkopen.
Mark Oldengarm (D66) wil graag dat de gemeente Zwolle (nog) meer ambities toont bij het duurzaam en maatschappelijk inkopen. ©RTV Focus
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button