Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 en CDA: ‘Geen verplichte kentekenregistratie bij parkeren in Zwolle’

Zwolle – In heel Zwolle wordt in 2016 het ticketvrij kenteken parkeren ingevoerd. De automobilist moet dan verplicht zijn kenteken invoeren bij de parkeerautomaat. Het parkeerbonnetje is dan verleden tijd. De Zwolse D66 en CDA fracties vinden dit geen goed idee. Daarom dienen ze maandag samen een motie in om er voor te zorgen dat iedereen gewoon kan blijven parkeren zonder registratie van het kenteken.

Per 1 juli definitief

Het kentekenparkeren wordt in Zwolle gefaseerd ingevoerd in 2016. Om de parkerende bezoeker te laten wennen aan het kentekenparkeren, wordt tot 1 juli 2016 de optie geboden om een parkeerticket nog uit te laten printen en die achter de voorruit te leggen. Ook kan er nog een kwitantie worden uitgedraaid als betaalbewijs. Deze is alleen niet geldig als parkeerkaartje.

Roep om keuzevrijheid

D66 en CDA vragen zich af of het uit te printen parkeerticket ook na 1 juli 2016 kan worden gebruikt als geldig parkeerkaartje. Claudia Van Bruggen van D66: ‘Wij vragen het college om ervoor te zorgen dat dat mogelijk blijft omdat we vinden dat mensen de keuzevrijheid moeten blijven houden over de wijze waarop zij de verschuldigde parkeerbelasting willen voldoen. Een zichtbare kwitantie achter de voorruit is afdoende bewijs van betaling wanneer parkeerders ervoor kiezen om niet via het kenteken dat bij het geparkeerde voertuig hoort te betalen.’

Problemen door Hoge Raad uitspraak

De fracties wijzen het college ook nog op de uitspraak van de Hoge Raad tegen het verplichte karakter van het (ticketvrij) kentekenparkeren. Met het niet door laten gaan van de verplichte kentekenregistratie zou de gemeenten er tevens voor zorgen dat bezwaarprocedures -waarvan de uitkomsten door de uitspraak van de Hoge Raad in feite al bekend zijn- voorkomen worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button