Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

D66, CU en CDA: Vrouwen moeten veilig zijn in de daklozenopvang

Zwolle – Raadslid Lizet Klein Nagelvoort (D66) zet zich samen met Klariska ten Napel (CU) en Laura van de Giessen (CDA) in voor de veiligheid van vrouwen in de opvang. “Het is fijn dat in Zwolle niemand op straat hoeft te slapen, maar we maken ons wel zorgen over de toename van jongeren in de maatschappelijke opvang. Er zijn helaas wachtlijsten in de jongerenopvang.”

Daklozenopvang

Ook in de maatschappelijke opvang de Herberg is het helaas vaak vol. Klein Nagelvoort, Ten Napel en Van de Giessen ontvingen signalen dat jonge vrouwen zich niet altijd veilig voelen in de opvang. De verschillende fracties willen daarom inventariseren hoe vaak en waarom jonge vrouwen zich er onveilig voelen. Om dit voor elkaar te krijgen, dienen zij een motie in tijdens de besluitvormende vergadering op 13 februari.

Jonge vrouwen

Volgens de indieners van de motie is het bovendien cruciaal dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid en privacy van jonge vrouwen te waarborgen. Ze roepen het stadsbestuur dan ook op om, naast de inventarisatie, maatregelen te treffen en er duidelijk over te communiceren. Het moet voor jonge vrouwen duidelijk zijn dat er meer zorg en aandacht komt voor hun veiligheid in de opvang. Dit is belangrijk, omdat de beeldvorming rondom de Herberg bijdraagt aan de beslissing van een vrouw om zich wel of niet bij de opvang te melden.

Klein Nagelvoort (D66), Ten Napel (CU) en Van de Giessen (CDA) kunnen rekenen op raadsbrede steun voor hun motie. Hier zijn zij blij mee, omdat dit betekent dat het college definitief met hun motie aan de slag moet. Ze verwachten dan ook snel actie en een verbetering van de veiligheid van vrouwen in de Zwolse opvang.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren