EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cycloon fietskoerier directeur Snoek in lijst 100 groene vernieuwers

Zwolle – Marieke Snoek, directeur van Cycloon Post & Fietskoeriers uit Zwolle staat in de top 100 van duurzame jonge ondernemers. Ze behoort tot de 100 duurzame jongeren (DJ100) die aantonen waarom een duurzame toekomst mogelijk is.

De Duurzame Jonge 100

De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze koplopers zijn een bron van inspiratie voor elkaar en voor de gevestigde orde.  Elk jaar kan iedereen onder 32 jaar zich aanmelden of anderen opgeven en zal een 10 koppige jury de 100 meest inspirerende jonge koplopers uitkiezen. Het idee achter de lijst is om samen te laten zien dat duurzaamheid mogelijk is.  De DJ100 is nadrukkelijk geen ranglijst, omdat dat niet past bij de nieuwe generatie die denkt in samenwerken en elkaar versterken. De DJ100 is een selectie van mensen die laten zien dat het KAN!

Terugdringen van bezorgauto’s op fossiele brandstoffen uit de stad

Dagelijks bezorgt Cycloon Post & Fietskoeriers duizenden pakketjes op de fiets. Het bezorgpercentage van 98% bij de eerste poging is ongekend hoog. “We geloven in samenwerking. Wij zijn goed in de stad. Wij kennen als fietskoeriers de stad als geen ander. Daarom willen we graag samenwerken met collega-pakketbezorgers. ‘Geef ons de ruimte in de stad en de stad krijgt die ruimte dubbel en dwars terug’, is het motto van het bedrijf. Snoek doelt daarmee het terugdringen van de bezorgauto’s op fossiele brandstoffen uit de stad.

Het meest trots ben ik op alle collega’s en webshops die in Fietskoeriers.nl geloven. Het peloton groeit en we stoppen pas als alle auto’s op fossiele brandstoffen de stad uit zijn.

De gevestigde orde kietelen

Marieke Snoek: “Ik ben jaren geleden begonnen als fietskoerier. Inmiddels ben ik algemeen directeur van Cycloon Post & Fietskoeriers. Een bedrijf met 750 collega’s. Wat in mijn werk niet is veranderd is dat ik vanuit de fiets denk. Ik hoop dat we met Fietskoeriers.nl de gevestigde orde kietelen. We hoeven niet de grootste te worden, maar het zou me met trots vervullen als pakketbezorging op de fiets in de stad over een paar jaar de standaard is. Het peloton groeit. Ik heb die steen in de vijver gegooid en inmiddels is het een flinke golf.”

Fietskoeriers.nl is 1 mei 2016 gestart. Als voormalig Europees kampioen Fietskoerieren geloofde ik dat we een landelijk dekkend netwerk konden optuigen voor pakketbezorging op de fiets. Dat is gelukt. Inmiddels bezorgen we in 29 steden op de fiets en erbuiten met auto’s op groengas. We werken samen met 18 collega-fietskoeriersbedrijven. Fietskoeriers.nl is het platform. We zijn de schoonste pakketbezorger van Nederland. Amper CO2-uitstoot, minder auto’s in de stad en fitte fietskoeriers bij de klant aan de deur. Dagelijks staan we met 600 fietskoeriers klaar om pakketten duurzaam te bezorgen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button