KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Cursus Digisterker bij de Stadkamer: Help de overheid gaat digitaal

Word Digisterker!

Zwolle – Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over de belasting, kinderbijslag en pensioen kunnen inwoners vrijwel alleen nog maar digitaal berichten.

Ontvangen en versturen

Ontvangen en versturen hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij, in september en oktober starten nieuwe cursussen. Opgeven kan vanaf 30 augustus.

Kosten en aanmelden cursus Digisterker

De cursus bestaat uit 3 dagdelen. De Stadkmer geeft deze op de donderdagochtenden 9 en 16 en 23 september van 10.00-12.00 uur bij Stadkamer Centrum, 7 Alleetjes 1A.
Ook in oktober is er mogelijkheid de cursus te volgen: op de donderdagochtenden 7, 14 en 28 oktober van 10.00-12.00 uur, zelfde locatie.

De cursus is gratis, voor het werkboek vraagt men € 7,50. Iedereen die kan omgaan met de computer of laptop én een e-mailadres heeft, kan zich aanmelden. Dit kan door te bellen naar Stadkamer 038 4257284 of te mailen naar medialab@stadkamer.nl. De deelnemer hoeft geen lid van Stadkamer te zijn om mee te mogen doen aan de cursus. Men geeft de cursus in een corona-veilige omgeving; Voor de deelnemers zijn er “meekijk”-schermen en men werkt met kleine groepen.

Veilig internetten

De gemeente Zwolle houdt in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker om deelnemers te leren hoe ze veilig overheidsdiensten via internet moeten gebruiken. Daarnaast helpt men met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button