Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cultuureducatie voor docenten op WOEST

Zwolle – Cultuureducatie in de klas, maar hoe doe je dat! Docenten van diverse voortgezet onderwijs scholen uit de regio Zwolle kregen dinsdagavond zelf een impressie van het cultuuraanbod.

Het Festival WOEST wil onderwijs stimuleren de omslag te maken naar talentisme. “Talent aantrekken, stimuleren en ontwikkelen is de grootste uitdaging geworden voor de toekomst.”, zo stelt de organisatie. “Menselijk talent is nu de ware motor van economische groei en ontwikkeling. Creativiteit speelt een sleutelrol in de 21ste-eeuwse vaardigheden.”

Naast een performance van Lucas de Man, bekend van o.a. VPRO’s Tegenlicht en AVRO’s Kunstuur, kon het publiek ook diverse workshops volgen. Speciale aandacht was er voor de Woestelingen. Een talentenproject van cultuureducatiefestival Woest waarbij rappers, graffiti artists, dansers, muzikanten, fotografen, filmers, tekenaars of andere talenten aan hun talent konden werken. De deelnemers kregen een gesprek met een talentenfluisteraar en coaching.

Slagroom op de taart voor de groep was een optreden dinsdagavond op festival Woest.

Lucas de Man performance Festival WOEST

Woestelingen performance op Festival Woest dinsdagavond

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button