Nieuws uit ZwolleSport

CSV’28 te sterk voor HTC in derby

Zwolle – Zaterdag, 5 november 2022. Het publiek had deze middag sportpark ‘de Verbinding’ in Stadshagen massaal weten te vinden want de derby tegen stadgenoot HTC stond op het program. Na een min of meer gelijk opgaand duel in de eerste helft maakte thuisploeg CSV’28 in de tweede helft het verschil.

Na een aftastend begin kregen beide teams een kans. Jay Frederiks voor CSV’28 (recht op doelman Heilhof af) en HTC via aanvoerder Daan Wissink die zijn schot via de bovenkant lat over zag gaan. Daarna kwam CSV’28 beter in zijn spel met als resultaat een goal na 20 minuten. Nadat een gevaarlijke actie Mitchell Benschop door HTC-verdediger Tijs Paulides was gestuit, pikte Sam Weggemans de bal op en schoot van afstand tegen zijn voormalige club raak (1-0).

Korte tijd hierna had trainer Berry Mulder Thomas Smedema ingebracht voor Quinten van de Streek, omdat deze laatste maar bleef bakkeleien met HTC-verdediger Jesse Betaze. HTC wilde wel weer langszij komen maar kreeg weinig kansen en ook CSV’28 wist zijn kansen niet te benutten. Gevaarlijke inzetten van Thomas Smedema, Jon Lieben en Jay Frederiks leverden niet meer op dan een hoekschop. In de slotminuut van de eerste helft kregen de oranjehemden hun laatste kans. De solide spelende verdediger Tristan Kerkhof speelde met een goede pass Jay Frederiks vrij maar doelman Heilhof verwerkte diens schot tot hoekschop.

Na de thee kreeg het publiek een ander CSV’28 te zien. Collectief druk zetten en de bal goed rond laten gaan. Zo werden de bezoekers bij vlagen zoek gespeeld. Bovendien speelde de CSV-verdediging heel attent. De eerste CSV-kansen waren voor Sam Weggemans (naast), Mitchell Benschop (keeper Heilhof wint in een-op-een situatie) en Jay Frederiks (kopbal naast). Daarna maakte de thuisploeg binnen twee minuten twee goals, een via Jay Frederiks (2-0) en de volgende (weer van afstand) door Sam Weggemans (3-0).

HTC-trainer Elvin Matuankotta probeerde het tij nog te keren met vers bloed in de ploeg maar dat mocht niet meer baten. Met nog een kwartier speeltijd strafte de attente Mitchell Benschop een fout van de HTC-verdediging af (4-0) en een minuut later wist Jon Lieben het net opnieuw te vinden (5-0). Daarna waren er nog enkele kansjes te noteren zoals een schot van Mitchell Boer en een kopbal van Jon Lieben, maar het dichtst bij een goal was de prima spelende Jorn Weijer die zijn vrije trap via de paal naast zag gaan. HTC probeerde nog wel wat aan de stand te doen maar doelman Raphy Spin lette bij een HTC-uitbraak goed op en de ingevallen Jorrit Veenhuis haalde in blessuretijd nog een bal van de doellijn.

Na het laatste fluitsignaal van een scheidsrechter, waarvan de actieradius zich maar weinig buiten de middencirkel bevond, kon het talrijke publiek zich opmaken voor de derde helft.

Trainer Berry Mulder keek tevreden terug op het spel van zijn team, vooral in de tweede helft.

Op zaterdag 12 november volgt de uitwedstrijd in en tegen Wijthmen. Aanvang 14:30 uur.