Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Craft Ster van Zwolle via Lemelerberg en Kamperzeedijk

Zwolle – Aanstaande zaterdag wordt de Craft Ster van Zwolle verreden. De traditionele openingskoers van het Nederlandse wielerseizoen waarbij ruim 177 kilometer gefietst moet worden. Precies om 12.00 uur wordt het peloton op gang geschoten op het Grote Kerkplein in Zwolle. De finish is rond 16.00 uur op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala.

Spanning in de benen

In totaal gaan er 25 (inter) nationale ploegen van start met 200 renners. En dat wordt zaterdag wakker worden met spanning in de benen. Want tijdens deze eerste koers wordt precies duidelijk hoe de renners de winter uit zijn gekomen. Welke renner staat scherp en welke renner heeft nog een hoop werk te doen.

De koers staat hoog op het verlanglijstje en bij veel coureurs wordt er tijdens de winter meermaals aan de Ster gedacht. Niet zelden werden oud-winnaars later prof. Een koers met aanzien die – als enige in de Topcompetitie – een UCI 1.2 status heeft. Dit jaar wordt de Craft Ster van Zwolle voor de 56e keer verreden.

Lemelerberg

Zaterdag zal om 12.00 uur op het Grote Kerkplein het startschot klinken. Nieuw in de Craft Ster van Zwolle is dat er bovenop de Lemelerberg na 44 kilometer punten te verdienen zijn voor het bergklassement, een nieuw onderdeel in de Topcompetitie. De renner die als eerste de top van de Lemelerberg passeert krijgt na de finish op de Ceintuurbaan de bolletjestrui om de schouders. Vanaf de Lemelerberg gaat het via Lemele en Lemelerveld weer terug richting Zwolle. Op precies 72 kilometer wordt de eerste keer de finishlijn gepasseerd.  Daarna gaat de koers richting Dalfsen, Ommen, Nieuwleusen en Hasselt en wordt na 138 kilometer Genemuiden aangedaan.

En dan wordt het spannend met de Kamperzeedijk in het verschiet. Vanuit IJsselmuiden zal het in sneltreinvaart richting Kampen gaan. Om de finish in te zetten via De Zande en Zalk terug naar Zwolle.

Finish Ceintuurbaan

Hier wordt de winnaar van de 56ste Ster van Zwolle omstreeks 16.15 aan de finish op de Ceintuurbaan verwacht. In totaal moeten de mannen 177 kilometer afleggen.

Vorig jaar won de Drentse hardrijder, Elmar Reinders. De nieuwe winnaar wordt de leider in de Topcompetitie en zal de leiderstrui mogen dragen.

Erelijst

2015 – Elmar Reinders
2014 – Bert Jan Lindeman
2013 – Dylan van Baarle
2012 – Robin Chaigneau
2011 – Barry Markus

Gerelateerde artikelen

Back to top button