Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Coronavirus: Deze plekken in Zwolle gaan sluiten

Zwolle – In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. Voor Zwolle betekenen de maatregelen concreet:

Stadkamer

De Stadkamer Centrum sluit vanaf morgenochtend. De vestigingen in Zwolle-Zuid en Aa-Landen blijven geopend.

©RTV Focus Zwolle

Pathé Zwolle blijft open

Pathé Zwolle blijft open.  Maar ze passen de capaciteit in zalen en foyers aan naar maximaal 100 bezoekers. Ook heeft de bioscoop de stoelkeuze aangepast naar vrij zitten. Op deze manier kunnen bezoekers een eigen stoel kiezen en zo ook ruimte tussen andere bezoekers houden.  Deze maatregelen gelden tot 31 maart 2020. Als mensen willen annuleren betaald Pathé het geld terug.

Foto © Matthijs van Os

 

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe zijn t/m 31 maart gesloten i.v.m. het coronavirus. “De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. We hanteren dan ook de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). : , aldus het museum

Foto © Matthijs van Os

Zwolse Theaters

Alle voorstellingen van de Zwolse Theaters, locatie Odeon en De Spiegel zijn gecancelled. Dit geldt ook voor de voorstellingen in de Grote Kerk.

Foto © Matthijs van Os

IJsselhallen

De Pasar Malam die dit weekend wordt gehouden is afgelast.

Foto © Justin Scherptong

PEC Zwolle

PEC Zwolle – Heracles Almelo afgelast
In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving is de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo van aanstaande zaterdag alsnog afgelast. Dit besluit is genomen door de landelijke overheid om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tevens wordt de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag tegen VVV-Venlo afgelast. Naast deze duels van het eerste elftal, worden ook de wedstrijden van de voetbalacademie en PEC Zwolle Vrouwen geannuleerd.

© RTV Focus – Janos Korpadi

Grote Kerk

De Grote Kerk gaat sluiten.

Foto © Matthijs van Os

Poppodium Hedon

Alle Grote Zaal en Kleine Zaal evenementen tot en met 31 maart komen te vervallen.

Foto © Matthijs van Os

Protestantse kerken

Gezien de maatregelen vanuit de overheid (donderdag 12 maart 15.15 uur) raden wij gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020. Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.30 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

Zwembad de Vrolijkheid blijft open

Zwembad De Vrolijkheid © Peter Denekamp
Foto © Hans Smit

Amateurvoetbal

Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Sporten

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft SportService Zwolle het volgende besloten:

  • Het schoolvoetbaltoernooi, inclusief voorrondes en finale met bijhorende clinics gaan niet door;
  • Walking Football, Goldensports en seniorensport gaan niet door.

Deze maatregelen zijn zeker tot 31 maart van kracht. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan informeren wij je ook via de website.

Foto © Douwe Brinkman

Hogeschool Windesheim

  • Het onderwijs gaat vooralsnog door.
  • Evenementen met meer dan 100 personen gaan niet door.
Foto © Matthijs van Os

 

Deltion

Evenementen
Op 12 maart heeft het kabinet aangekondigd dat alle bijeenkomsten en evenementen met meer dan honderd bezoekers tot 1 april worden afgelast. Dit betekent dat alle evenementen die tot 1 april zouden plaatsvinden bij Deltion niet doorgaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button