Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Berkum rekent af met DOS Kampen

Berkum heeft de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op eigen terrein met 5-0 gewonnen van het al gedegradeerde DOS Kampen. De Zwollenaren deelden vanaf de start de lakens uit in een duel waarin eigenlijk weinig of niets meer op het spel stond en waarin de bezoekers geen moment serieus in de wedstrijd kwamen.

“Zo’n overwinning is prima om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. We hebben geen schade opgelopen, geen kaarten gepakt en er zijn geen blessures,” keek Berkum-trainer Willem Brouwer alvast vooruit. DOSK-coach Guido Vlierhuis zag dat zijn ploeg niet veel in te brengen had. “De uitslag had nog wel wat hoger dan 5-0 uit kunnen vallen. Het kwaliteitsverschil kwam wel heel duidelijk tot uitdrukking.”

Geklungel

Nauwelijks een minuut na de aftrap had Berkum een geweldige kans om de score te openen na geklungel in de Kamper defensie, maar toen William Potkamp nét niet goed af gaf ging die mogelijkheid verloren. Direct daarna viel de openingstreffer echter alsnog toen Berkums sterk spelende Amerikaanse middenvelder Sean Morris met een perfecte steekpass Chris van der Meulen in stelling bracht. De Zwolse topscorer liet zich niet meer achterhalen en schoot de 1-0 achter DOSK-keeper Roy van Dijk. Even later leken de bezoekers wat terug te doen toen Rico Westendorp, na slordig Zwols balverlies, Matthijs Winters naar het vijandelijke doel stuurde maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis maakte koelbloedig een eind aan die aspiraties met een uitstekende onderschepping. Daarmee zat het karwei voor de Zwolse doelman er eigenlijk al zo’n beetje op, want DOSK had aanvallend niet veel meer in te brengen terwijl Berkum diverse kansen op een ruimere ruststand liet liggen.

Krachtsverschil

Kort na de hervatting bracht de thuisclub het krachtsverschil wél tot uiting toen Chris van der Meulen de halve Kamper defensie zijn hielen liet zien. Hij legde vervolgens goed terug op Ruud Wellenberg, die via de handen van keeper Van Dijk de 2-0 in de hoek schoot. Vijf minuten later veroverde de alerte William Potkamp de bal na een afgrijselijke blunder in de DOSK-verdediging en gaf hij Jaouad Akloud een niet te missen kans: 3-0. De na de rust ingevallen Berkum-spits zorgde daarna met nog twee treffers voor een puntgave hattrick. Na ruim een uur spelen schoot hij, na goed doorgaan van rechtsback Jason Huisman, eerst nog tegen keeper Van Dijk op maar in tweede instantie knalde Akloud alsnog de 4-0 binnen. De Kamper sluitpost hield de wat slordig met de mogelijkheden omgaande thuisclub vervolgens nog een aantal keren van scoren af, maar moest in de 84e minuut opnieuw capituleren. Toen Chris van der Meulen er op links vandoor vloog negeerde scheidsrechter De Boer terecht het zoveelste onterechte vlagsignaal van de Kamper clubgrensrechter en na een voorzet op maat kon Akloud met zijn derde goal van de middag de 5-0 binnen tikken.

Berkum is daarmee geëindigd als derde in de 1e Klasse D en moet nu proberen via de nacompetitie alsnog promotie naar de hoofdklasse binnen te slepen. Daarvoor kruisen de Zwollenaren op 16 mei in eigen huis allereerst de degens met PKC uit Groningen, dat een week geleden de derde periodetitel in de 1e Klasse E greep.

Berkum-DOS Kampen, 9 mei 2015

Scheidsrechter: Meine de Boer

Eindstand: 5-0 (1-0)

Doelpunten: 4. Chris van der Meulen (1-0), 53. Ruud Wellenberg (2-0), 58 Jaouad Akloud (3-0), 66. Jaouad Akloud (4-0) 84 Jaouad Akloud (5-0)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jasper van der Stouw (46, Sander Bolt), Razi Kanseyo, Sean Morris, Frank Hoolsema (46. Jaouad Akloud), Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, William Potkamp, Ricardo Kuijer (68. Arjan Kolk)

Opstelling DOS Kampen: Roy van Dijk, Mark Westerhof, Jeroen Drost, Leroy Krijn, Christian van der Worp (64. Jorik Schuur), Wim Snippe, Matthijs Winters, Martin Wubs (39. Maurice Vespignani), Rico Westendorp (79. Twan Knul), Lenhard de Velde, Patrick Bastiaan