CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

CoronaCheck-app vertoont nog kinderziektes

Zwolle – De CoronaCheck-app kampt nog met kinderziektes. Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid tegenover De Telegraaf.

De kinderziektes kunnen er onder andere toe leiden dat mensen die recht hebben op een QR-code er toch geen krijgen. Volgens de krant zijn mogelijk honderdduizenden mensen kortere of langere tijd gedupeerd. Soms kunnen ze daardoor bijvoorbeeld niet op reis. Zo zouden streepjes en trema’s in namen die niet in het systeem zijn ingevoerd voorkomen dat iemand een QR-code krijgt. Ook blijkt het onmogelijk te zijn om 70.000 mensen van wie de geboortedatum niet volledig bekend is een code te geven. Ook vergeten medewerkers van de GGD wel eens om het vakje ‘volledig gevaccineerd’ aan te klikken als mensen hun tweede prik hebben gehaald.

Het ministerie van Volksgezondheid laat in een reactie weten dat er hard gewerkt wordt om de problemen op te lossen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button