Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Corona-virus: Zorgen om ons zorgen te maken??

Douwe van der Werf, GGD IJsselland Team Infectieziekten Bestrijding, legt uit.

Zwolle – Al bijna 10.000 besmettingen en meer dan 200 doden. Reden genoeg om ons zorgen te maken. De eerste cijfers waren namelijk zeer vergelijkbaar met de SARS-uitbraak in het begin van deze eeuw.
Maar alle gevallen hebben een directe link met Wuhan in China. Moeten we ons dan wel echt zorgen maken? Kun je hier in Zwolle, of zelfs in Nederland, ‘zomaar’ het Corona-virus oplopen.

Volgens Douwe van der Werf – van het Team Infectiebestrijding van de GGD IJsselland – valt dat erg mee. “Ja, het is een gevaarlijk virus. Maar de laatste cijfers (van vrijdagmorgen, red.) wijzen uit dat de sterftepercentages al hard teruglopen. Het begon op 10%, we zitten nu rond de 2% en het lijkt nog verder te dalen.” Ter vergelijking, een gewoon griepvirus heeft een sterftepercentage van rond de 0.5%.

Van der Werf doet nog wel een oproep: “Mocht je denken het virus toch te hebben opgelopen, bel dan eerst met je arts of ziekenhuis voordat je er er zo maar heen gaat. Ga je namelijk in de wachtkamer zitten, dan zorg je ervoor dat al de mensen daar ook geïnfecteerd kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button