Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Corona-maatregelen: Hoe zit het met de treinen en bussen?

Zwolle – De overheid adviseert mensen zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te verspreiden. Ook geldt voor kwetsbare personen dat ze het openbaar vervoer moeten mijden. Hieronder en overzicht over de corona-maatregelen en consequenties met betrekking tot het openbaar vervoer.

NS Spitstreinen

Vanaf vrijdag 13 maart rijden minder treinen in de spitsuren. Dat laat de NS weten. De extra spitstreinen die normaal worden ingezet, blijven vanaf morgen buitendienst. De treinvervoerder verwacht minder reizigers nu het de overheid mensen heeft opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Verder geeft de NS aan het personeel hard nodig te hebben voor het reguliere treinverkeer.

‘De reisplanner voor morgen is bijgewerkt met deze wijzigingen. Plan uw reis vooraf met de reisplanner.’, zo adviseert de treinvervoerder.

Arriva en Keolis

Op dit moment melden Arriva een Keolis geen aanpassingen in hun dienstregeling.

Ouderen

Rijksoverheid: Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer.

Voorzorgsmaatregelen gezamenlijke OV-bedrijven

Om zoveel mogelijk handcontact te voorkomen zijn de volgende maatregelen van kracht in bussen en treinen:

  • Tijdens de controlerondes vragen de medewerkers S&V aan reizigers om zelf hun vervoerbewijs voor de scanner te houden. Onze medewerkers hoeven tijdens controler dus geen kaarten, tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.
  • Kaartjes die in de bus worden gekocht, worden door de medewerkers neerlegd op de balie. Reizigers kunnen het kaartje zelf van de balie pakken.
  • Daarnaast vragen de gezamenlijke OV-bedrijven aan reizigers om zoveel mogelijk met de pin te betalen voor hun vervoersbewijs in de winkels. Natuurlijk kan de reiziger, als het niet anders kan, met contant geld betalen. In dat geval vragen zij de reiziger om het geld op de toonbank neer te leggen. Ook wisselgeld zal op de toonbank worden gelegd door onze medewerker.

Reizigers blijven zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis. Deze maatregel geldt voor al het openbaar vervoer in Nederland. We vragen alle reizigers om hun medewerking en begrip hiervoor.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button