Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn
Trending

Corona besmetting Isala medeweker geen gevolgen voor patiëntenzorg

Zwolle – Zaterdagavond 7 maart stelde het RIVM na laboratoriumonderzoek vast dat een medewerker van Isala besmet is met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken.

coronavirus-4833754_1920 CC Google

De medewerker was tijdens de besmettelijke periode niet werkzaam in Isala. Het betreft een medewerker van de polikliniek Dermatologie Isala

Contactonderzoek

Naar aanleiding van de bevinding van het RIVM is door Isala onmiddellijk een contactonderzoek in het ziekenhuis uitgevoerd. Uit dit onderzoek is vastgesteld dat de medewerker geen patiënten, bezoekers of collega’s in Isala heeft besmet. De medewerker was tijdens de besmettelijke periode niet werkzaam in Isala. Het betreft een medewerker van de polikliniek Dermatologie. Dit is niet in het hoofdgebouw, maar in een bijgebouw van Isala Zwolle.

Thuisisolatie

Er is geen link tussen deze persoon en de eerder in Nederland gevonden gevallen. De persoon is niet in een risicogebied geweest. De persoon zit in thuisisolatie. GGD IJsselland brengt in kaart met wie deze persoon buiten het ziekenhuis contact heeft gehad (contactonderzoek). Brononderzoek moet nog uitwijzen waar de patiënt besmet is. GGD en ziekenhuis werken hierin nauw samen.

Ik heb een afspraak bij Isala; gaat deze door?

“We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over deze situatie. Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden.” De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in Isala. Alle geplande afspraken, ook bij Dermatologie, gaan gewoon door. “U loopt bij een bezoek aan ons ziekenhuis geen extra risico op besmetting.” aldus het ziekenhuis. “Het is veilig om het Isala te bezoeken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button