BinnenstadEconomieNieuws uit Zwolle

CoolCat met vestiging in Zwolse binnenstad failliet

Zwolle / Houten – De rechter heeft dinsdagmiddag het faillissement uitgesproken van modewinkelketen CoolCat. Het bedrijf heeft een filiaal in de Diezerstraat in de Zwolse binnenstad. In totaal heeft CoolCat 80 winkels en een webshop in Nederland. Er werken 1180 mensen bij CoolCat Nederland. De winkels en de webshop blijven tot nader order open.

Maandag besloten de aandeelhouders van CoolCat het faillissement aan te vragen van de Nederlandse vennootschappen Cool Cat Fashion BV en Cool Cat Nederland BV. De winkels van CoolCat in het buitenland vielen buiten de faillissementsaanvraag.

De eerste winkel van CoolCat werd veertig jaar geleden op de Amsterdamse Nieuwendijk geopend. Vandaag de dag is CoolCat een internationale fashion retailer met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Daarnaast verkoopt CoolCat in deze landen en in Duitsland online kleding voor kids en teenagers.

Hete zomer en de zachte winter geven de genadeklap

Net als veel andere moderetailbedrijven heeft CoolCat in Nederland de afgelopen periode te maken gehad met zeer uitdagende marktomstandigheden, waardoor jaren achtereen aanzienlijke verliezen zijn geleden. Dankzij een ingrijpende reorganisatie tekende zich in de eerste helft van 2018 een verbetering van de commerciële en financiële resultaten af, maar het ingezette herstel bleek nog erg gevoelig voor een aantal incidentele en structurele tegenvallers die de modeketen in het afgelopen half jaar heeft ondervonden.

Met name de zeer warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver erg zachte winter van 2019 hebben gezorgd voor een scherpe terugval, waardoor het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen.

In de afgelopen weken/maanden hebben de aandeelhouders, samen met de directie, het management en de belangrijkste stakeholders, alle mogelijkheden verkend om de toekomst van CoolCat veilig te stellen. Daarbij is onder andere gekeken naar aanpassingen in de winkelformule en de bedrijfsvoering maar deze verkenningen hebben helaas geen positief resultaat opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button