Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Concept speelschema Eredivisie bekend: PEC begint thuis tegen Vitesse

Zwolle – Het nieuwe seizoen start voor de Blauwvingers niet zoals eerder op een vrijdag, maar op een zondag. Op 15 augustus om 14:30 uur speelt PEC thuis tegen Vitesse.

Het concept speelschema voor het seizoen 2021-2022 biedt in de eerste weken vooral veel thuiswedstrijden. Naast de openingswedstrijd tegen Vitesse is de eerstvolgende thuiswedstrijd in de vierde speelronde tegen Ajax op zaterdag 11 september. Tussendoor speelt PEC Zwolle twee uitwedstrijden tegen respectievelijk promovendus N.E.C. Nijmegen en Willem II.

IJsselderby

De comeback van de IJsselderby. De eerste ontmoeting is in de Adelaarshorst in de vijfde speelronde op zondag 19 september om 12.15 uur. Pas in speelronde 28 zal de derby in Zwolle worden gespeeld. Een precieze datum is nog niet bekend.

Slotwedstrijden

De laatste twee speelrondes worden gebruikelijk gelijktijdig afgetrapt. In speelronde 33 wordt op 11 mei om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gespeeld. De competitie wordt afgesloten op zondag 15 mei, 14.30 uur thuis tegen PSV. De KNVB zal spoedig het definitieve schema presenteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button