Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Comic Design tentoonstelling verbeeldt voorstellingen Wereldberoemde Verhalenfestival

Zwolle – Maar liefst achttien comics zijn gemaakt van de verhalen die opgevoerd worden tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival. De strips worden op reuzenpanelen tentoongesteld van 21 december tot en met 24 december op festivalterrein Winterwarmte op het grote kerkplein in Zwolle.

Verhalend werken is voor een student van Comic Design (striptekenen) natuurlijk een vereiste. Een goede comic voldoet aan verhaaltechnische eisen en moet daarnaast ook kunstzinnig nog eens interessant zijn. Niek en Mellanie raakten geïnspireerd door het Wereldberoemde Verhalenfestival, tijdens welke theatrale makers voorstellingen baseren op de grote verhalen in onze wereld; de onverwoestbare verhalen die de eeuwen hebben overleefd of zullen gaan overleven. De tekeningen zijn gebaseerd op de interpretatie van de artiesten die de voorstellingen zullen spelen op het Wereldberoemde Verhalenfestival. Het wereldberoemde Verhalenfestival is op 21 en 22 december.

Hun achttien strips worden gedurende het festival op grote panelen tentoongesteld op festivalterrein Winterwarmte (Grote Kerkplein). Iedereen wordt van harte uitgenodigd, de expositie te komen bekijken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button