Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

College doet onderzoek naar ongevallen Katerdijk

Zwolle – Het College gaat onderzoek uitvoeren naar de ongevallen op de Katerdijk. Dit naar aanleiding van vragen van het CDA Zwolle over een reeks aan ongevallen die hier de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.

In een tijdbestek van circa twee weken hebben op de Katerdijk ter hoogte van de oprit naar de A28 drie ongevallen plaats gevonden. Zowel de omstandigheden lijken bij de ongevallen overeen te komen. Het CDA maakt zich dan ook zorgen: “Is er sprake van toeval of is dit een gevaarlijke trend waarbij de oorzaak mogelijk weggenomen moet worden?”

Het college laat weten bekend te zijn met deze ongevallen. Op de vraag of het college bereid is de omstandigheden en de verbanden tussen deze ongevallen te onderzoeken, luidt het antwoord van dhr. A. Spaans van het CDA: “Ja. het college is bereid in het kader van de verkeersveiligheid onderzoek te laten uitvoeren naar de aard en toedracht van de ongevallen. Er is reeds gestart met het verkeersonderzoek.” Hij verwacht het tweede kwartaal de raad te kunnen informeren over de resultaten en de mogelijke maatregelen die genomen moeten worden.

Eind 2018 ging het ook al . In 3 maanden tijd vonden er maar liefst vijf ongevallen plaats op dezelfde plaats. In twee van de gevallen ging het om een ongeval waarbij de auto over de kop ging. De fractie van het CDA vermoedde toen dat het ligt aan de laagstaande zon. Volgens analyse van de ongevallen lijkt het daar echter niet aan te liggen. Vier van de vijf ongevallen vonden plaats tijdens schemering of duister.

Een ander vermoeden toen was een vertekend beeld, dat de gescheiden rijbaan van de oprit naar de A28 met de naastliggende rijstrook geeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button