Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Collecteweek KWF start dit jaar op 1 september

Zwolle – De zeventigste collecteweek van KWF Kankerbestrijding start op zondag 1 september. Verspreid over achthonderd collecteteams gaan ruim tachtigduizend collectanten de straat op. In Zwolle zetten zich ongeveer 650 collectanten in om zo veel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

KWF bestaat 70 jaar

Deze zeventigste collecteweek belooft erg bijzonder te worden. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van KWF en zal zaterdag 31 augustus een speciale KWF Munt slaan, ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. Deze gebeurtenis vormt tevens de aftrap van de collecte. Daarnaast staat NPO Radio 2 de hele week in het teken van de collecteweek.

De collectanten van KWF Zwolle komen in de week van 1 tot en met 7 september bij u aan de deur. Bij alle collectanten kunt u dit jaar ook doneren met uw mobiele telefoon via iDEAL QR. De collectanten kunnen zich legitimeren en zijn te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab. Collectant Herma vertelt: “Ik collecteer, omdat ik wil dat meer mensen genezen van de ziekte. Dankzij onderzoek kan ik mijn kleinkinderen zien opgroeien.”

Online doneren
Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:

  • 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 65% nu
  • KWF financiert ongeveer 30% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button