112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Coldcase vermoorde Tunesiër uit Zwolle in uitzending RTV Oost

Zwolle – Het Cold Case Team van de politie probeert via het programma Onder de Loep van RTV Oost meer tips te krijgen over een moordzaak van 16 jaar geleden. In juni 2000 verdween de toen 43-jarige Habib Mhedhbi spoorloos. Hij woonde in Zwolle maar verbleef vaak in Lelystad.

De politie is er van overtuigd dat Mhedhbi om het leven is gebracht, ook al is zijn lichaam nooit gevonden. Op 16 juni 2000 werd in de bosjes van de Korte Muiderweg te Weesp een brandende vuilniszak aangetroffen. Op de deels verbrande kledingstukken zaten bloedvlekken en ze waren beschadigd door een scherp voorwerp, mogelijk een mes. Tevens werd een verbrand rijbewijs aangetroffen op naam van Habib Mhedhbi.

Habib Mhedhbi kwam oorspronkelijk uit Tunesië en werkte in Zwolle bij het Postsorteercentrum. Daarnaast had hij ook banden met de horeca in Zwolle. Hij had een verleden in de criminaliteit en was vaak in Lelystad te vinden.

Het Cold Case Team is in november 2013 geformeerd. Volgens de politie is er nieuwe informatie over de moord door nieuw toegepaste forensische technieken. Ze vraagt daarom via het programma om tips.

Uitzending op 11 februari 2016 17:45 op RTV Oost

.

Gerelateerde artikelen

Back to top button