EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Coby Zandbergen nieuwe directeur Academiehuis de Grote Kerk

Zwolle – Coby Zandbergen wordt de nieuwe directeur van Academiehuis de Grote Kerk. Ze vervangt daarmee Karel Jan Voogd die op 18 september afscheid neemt als interim-directeur.

Janco Cnossen, voorzitter van Academiehuis de Grote Kerk kijkt terug op een periode met een mooie ontwikkeling van het Academiehuis. “We bedanken Karel Jan hartelijk voor zijn bijdrage aan die ontwikkeling”.

De nieuwe directeur Coby Zandbergen hoeft in Zwolle nauwelijks introductie.  Zij is tot 1 januari 2021 voorzitter van het College van Bestuur van CIBAP, dé vakschool voor vormgeving. Ook is zij Kamerheer van de Koning en vervult zij een keur aan andere functies.

Ze barst nog steeds van de energie. Het is voor ons een voorrecht daar gebruik van te kunnen maken.Collega-bestuurders over de nieuwe directeur

 

“Haar domein is in het bijzonder de culturele sector en haar netwerk daarin is zeer omvangrijk. Evenals haar prestaties. Ondanks haar pensioengerechtigde leeftijd “barst zij van de energie” en het is voor ons een voorrecht om daarvan gebruik te mogen maken. Het zal ons ongetwijfeld verder brengen op de weg van verdere profilering en ontwikkeling van Academiehuis de Grote Kerk.” vertelt Cnossen.

Zandbergen maakt sinds 2013 deel uit van het bestuur van Academiehuis de Grote Kerk. Vanaf haar functioneren als directeur zal zij geen bestuursverantwoordelijkheid meer dragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button