Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Co-Med samen met Zilveren Kruis in gesprek met kandidaat praktijkhouders over voortzetten Bollebieste praktijk

Zwolle – De huisartsenketen Co-Med gaat samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis op zoek naar overnamekandidaten voor de huisartsenpraktijk BolleBieste in Zwolle. Dit blijkt uit een statement die de huisartsenpraktijk op haar website heeft gezet. Deze week werd het faillissement aangevraagd voor de huisartsentak van Co-Med. De zaak wordt aankomende week behandeld.

Failliet en Gezondheidsinspectie

Eerder ging al een zusterbedrijf van Co-Med, de callcenter-tak van het bedrijf, failliet. Daarnaast ligt Co-Med onder vuur van de Gezondheidsinspectie vanwege klachten over de bereikbaarheid van de praktijk voor patiënten en het niet altijd aanwezig zijn van huisartsen. Ook heeft Medrie, de organisatie die spoed-, avond- en weekenddiensten verzorgt voor huisartsen in de regio Zwolle, onlangs het contract met Co-Med opgezegd.

Co-Med haar strategie is dat de Co-Med praktijken elkaar ondersteunen en als cluster samenwerken in de regio. Zwolle ligt helaas hiervan uitgesloten en alleen.

In een verklaring op haar website reageert Co-Med op de situatie: “Er wordt zorg verleend vanuit de praktijk en dat blijven we doen. Tegelijkertijd zien we ook dat het door allerlei redenen lastig is om in Zwolle voor de langere termijn 100% continuïteit te garanderen. Co-Med haar strategie is dat de Co-Med praktijken elkaar ondersteunen en als cluster samenwerken in de regio. Zwolle ligt helaas hiervan uitgesloten en alleen.”

Om de continuïteit van de zorg in Zwolle te waarborgen, gaat Co-Med samen met Zilveren Kruis in gesprek met kandidaat praktijkhouders die de praktijk onder een andere vlag kunnen voortzetten. “Dat biedt Co-Med meer ruimte om te werken aan de kwaliteitsverbetering van haar andere huisartspraktijken. Zodra hier meer over te vertellen is, informeren we de patiënten,” aldus de verklaring van Co-Med.

Patiënten van praktijk Bollebieste worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd over verdere ontwikkelingen door Co-Med.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren