Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Clubsupport levert 72.000 euro op voor Zwolse verenigingen

Zwolle – De actie Clubsupport van de Rabobank levert in totaal een kleine 72.000 euro op voor maar liefst 111 Zwolse verenigingen. Grootverdiener daarbij is de Zonnebloem, met een bijdrage van 2.636, 27 euro.  Ook voetbalvereniging Berkum zit nog boven de 2.000 euro en Stichting de Stadshoeve er net onder. Het laagste bedrag, namelijk 38,21 euro, was voor Stichting Landmark Opgezwolle.

Leden van de Rabobank konden de afgelopen tijd stemmen op de vereniging die zij via de bank wilden ondersteunen. Veel verenigingen probeerden dan ook hun leden en sympathisanten over te halen zo’n stem. Voor de meest creatieve campagnes waren daarnaast nog bonusprijzen van duizend euro beschikbaar. Twee Zwolse verenigingen kregen die bonusprijs, te weten Stichting de Knuffelkonijntjes en Christelijk jongerenkoor Glorious.

De Rabobank doet deze actie al jaren, maar dit jaar is het logischerwijs nog belangrijker om de verenigingen te ondersteunen. Zij ondervinden immers voor een deel de problemen van de coronacrisis. Tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 64 procent van de inwoners uit de provincie Overijssel die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Tijdens de lockdown van afgelopen maart en april was dit nog maar 27 procent. Een meerderheid van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging te missen tijdens een lockdown.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button