Nieuws uit ZwolleSport

Clubrecord voor Zwollenaar Niels Meijer op zijn eerste 5 km

Zwolle – Toen de zestienjarige Niels Meijer uit Zwolle de mogelijkheid ontdekte zaterdag een vijf km te schaatsen op IJsbaan Twente in Enschede, schreef hij zich meteen uit voor de drie km in Deventer. Het was voor de eerstejaars B-junior de eerste keer dat hij zich op deze afstand waagde, maar dat was aan zijn tijd niet te zien.

In een ongelofelijk vlakke race van elf rondjes van rond de 37 seconden en een laatste van 35,9 reed hij het 22 jaar oude clubrecord van Erben Wennemars uit de boeken. Met 7:47,02 heeft de Stokvisdennenrijder nu de derde tijd van Nederland op deze voor Nederlandse B-junioren niet alledaagse afstand. Voor hem staan twee tweedejaars B-junioren.

Wereldwijd staat Meijer nu op een 57ste plaats; in Azië en Noorwegen is dit al een veel gangbaarder afstand op deze leeftijd. Vanaf de A-junioren is er een NK op deze afstand, dus Meijer heeft nog even de tijd om sterker te worden op deze afstand.

Bij dezelfde wedstrijd verbeterde B2-junior, en plaatsgenoot van Meijer, Joost Dekkers zich op zowel de 500 als de 3000 meter, met 41,53 en 4:29,03. Dalfsense C2-junior Donald Stappenbelt reed een nieuwe beste tijd van 44,88 op de 500 en 2:17,41 op de 1500 meter. Zijn plaatgenoot Stan Kleinlugtenbeld, net als Meijer B1-junior, reed wel de drie km in Deventer en deed dat in een nieuw persoonlijk record van 4:36,83.

Gerelateerde artikelen

Back to top button