KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Club Cele en Stadkamer zetten samen de stad (weer) in beweging!

Tegenlicht in de stad! | vanaf 2023

Zwolle – De stad in beweging zetten: daar is waar Club Cele voor staat. Dé huiskamer van de stad, Stadkamer, is de perfecte haven om Zwolle in actie te laten komen. Samen maken we de stad!

Club Cele en Stadkamer slaan de handen ineen en creëren een veilige plek waar gelijkwaardige behandeling voorop staat, maar ook waar vrijuit gesproken mag worden met gelijk- én andersdenkenden. Club Cele daagt je uit mee te denken, te praten en te doen – en dit allemaal in samenwerking met de Stadkamer met haar nieuwe programma ‘Tegenlicht in de stad!’.

Verantwoorde en duurzame ideëen

Bij het programma ‘Tegenlicht in de stad!’ zetten we Zwolle (weer) in beweging. In de eerste helft van 2023 focussen we ons op de vraag: hoe gaan we op een verantwoorde(r) en duurzame(re) manier om met ons voedsel, nu en vooral: in de toekomst? Een vraag die wij ons ook in onze stad moeten afvragen, want eten doen we immers allemaal. Van de boer, je eigen balkon, uit je (moes)tuin tot op je bord – hoe werkt dit dan, en hoe lang gaat het nog op de manier die wij gewend zijn?

We laten ons inspireren door lokale, regionale en nationale initiatieven op het gebied van duurzame landbouw en voedselproductie, maar ook door de Dutch Design Week en afleveringen van VPRO Tegenlicht en 2Doc. Werelden van informatie, taal, kunst en cultuur komen op een uitdagende manier samen bij ‘Tegenlicht in de stad!’ met Gaetana Ferla als moderator. Verdieping, ontmoeting en inspiratie zullen hier centraal staan.

De stad beter maken

Zoals jullie van Club Cele gewend zijn gaan we veroorzaken: de stad Zwolle mooier, beter en vooral leefbaarder maken door kennis te delen en initiatief te nemen. Waar kan dat beter dan in Stadkamer? Niet alleen een bibliotheek, maar een oplaadpunt voor kennis en cultuur. In de huidige tijd van verschillende crises en vraagstukken rondom duurzaamheid, ons klimaat, ons voedselsysteem en wat we elke dag in onze mond stoppen, is een logische stap om dit experiment aan te gaan en het gesprek in Zwolle weer op gang te brengen – wat ligt er in de toekomst op ons bord?

Wanneer

Zet alvast in je agenda: onze eerste editie is op 15 februari 2023 om 20.00 uur bij de Stadkamer Centrum. Je vindt ons aan de Zeven Alleetjes 1A!
Meer info over ons programma volgt in 2023 – houd onze agenda en social media in de gaten. Lees je liever mee in de nieuwsbrief? Meld je dan aan via https://stadkamer.nl/nieuwsbrief

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle regelmatig terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Een zoektocht naar nieuwe inzichten, kennismaking met andersgestemden en een gesprek dat je ogen opent, of juist jouw visie bevestigt.
Stadkamer is de huiskamer van de stad: ze zijn niet alleen een bibliotheek, maar een oplaadpunt voor kennis en cultuur in Zwolle. Een maatschappelijk-educatieve plek waar werelden van informatie, taal, kunst en cultuur samenkomen: dagelijks kun je terecht voor een goed boek, heerlijke koffie in de fauteuil, voorleesmiddagen voor de kleintjes, studiekringen voor volwassenen, inspiratiesessies, debatavonden, lezingen, workshops en hulpvragen. Als oplaadpunt voor kennis en cultuur wordt Stadkamer voor, door en met Zwolle vormgegeven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button