Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Cliënten Tactus Verslavingszorg verkopen handgemaakte producten op Blauwvingerdagen

Zwolle – Al enkele jaren biedt Tactus Verslavingszorg de cliënten dagbesteding. Elke Zwollenaar zal bijvoorbeeld de papierprikkers met hun oranje hesjes wel eens hebben zien lopen met hun prikstok en vuilniszak. Zij helpen bij het schoonhouden van de stad en de wijken eromheen.

Minder bekend bij de meeste mensen is, dat Tactus Verslavingszorg ook een fietsen- en houtwerkplaats heeft. In de fietsenwerkplaats worden achtergelaten fietsen opgeknapt, maar ook worden voor de omwonende studenten regelmatig banden geplakt en kettingen gespannen. In de houtwerkplaats timmert en zaagt men van vogelhuis tot picknicktafel.

Daarnaast is er nog een creatieve afdeling binnen de dagbesteding. Hier worden onder meer schilderijen gemaakt, onder de enthousiaste begeleiding van vrijwilliger Henk Kisjes. Mede door hem is het niveau van de kunstwerken enorm gestegen, waardoor de cliënten veel complimenten en daarmee zelfvertrouwen krijgen. Inmiddels zijn de schilderijen zo goed, dat het tijd wordt om ze ook onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Daarom zal Tactus Verslavingszorg dit jaar voor het eerst met een kraam op de blauwvingerdagen aanwezig zijn.

Naast de schilderijen zullen er ook producten uit de houtwerkplaats verkocht worden. Tactus Verslavingszorg staat iedere woensdag van juli met een kraam, bemand met personeel en cliënten, in de Luttekestraat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button