112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Claxonnerende treinen schrikken Assendorp op

Zwolle – Zondagavond waren er minutenlang toeterende treinen te horen in de spoorzone van Zwolle. Vanuit de wijk Assendorp kwamen vele reacties binnen op het Twitter account van de NS. Mensen wilden weten waarom al vijf minuten onafgebroken de misthoorns van de treinen klonken aan de oostzijde van het station.

Via Twitter laat de NS laat weten dat het waarschijnlijk te maken heeft met een seinstoring. “Vaak toeteren treinen om het personeel dat aan het spoor werkt te waarschuwen dat er een trein aankomt. Dit voorkomt ongelukken.”

NS heeft geen interne melding gekregen

Telefonisch navraag bij woordvoerder Hessel Koster van de NS levert echter geen verklaring op. “Ik heb diverse telefoontjes gepleegd met Zwolle maar moet aangeven dat het niet bekend is waarom er minutenlang is geclaxonneerd. Om een reden heeft een trein voor langere tijd getyphoneerd zoals dat in treintermen heet. We hebben er echter geen melding van ontvangen. Er geldt ook geen aanwijzing of opdracht voor machinisten om dat te doen. Dus ik kan het niet verklaren.”

Het toeteren is inmiddels opgehouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button