Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

City Swim Zwolle kan opgelucht ademhalen; grachtenwater is goedgekeurd

Zwolle – De organisatie van de City Swim Zwolle kan opgelucht ademhalen. Woensdag kwam het verlossende woord dat de waterkwaliteit van de Zwolse stadsgracht goed was om het jaarlijkse zwemevenement zaterdag door te laten gaan.

Aan het begin van de zomer werd blauwalg geconstateerd in de stadsgracht van Zwolle. Waterschap WDODelta waarschuwde toen om de blauwalg niet aan te raken omdat dit huid- en oogirritaties, koorts, maag- en darmklachten kan veroorzaken.

Voor de zwemmers van de City Swim die 2,3 kilometer door de stadsgracht gaan zwemmen moet het water veilig zijn. Daarom werd er de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit. Waterlaboratorium Aquilysis uit Zwolle nam diverse watermonsters om de waterkwaliteit te meten. De monsters werden op kweek gezet en geanalyseerd. Woensdag kwam de melding dat de waterkwaliteit goed was en dat het evenement aanstaande zaterdag door kan gaan.

Waterlaboratorium Aqualysis uit Zwolle

Het is niet de eerste keer dat het zwemevenement te maken heeft met ‘waterproblemen’. In 2016 was het overmatige groei van eendenkroos dat de Swim bedreigde. De Zwolse City Swim wordt sinds 2015 gehouden in de Zwolse stadsgracht. Vorig jaar deden er ongeveer 200 deelnemers mee aan het evenement voor het goede doel. Deze vierde editie bracht ruim 16.000 euro op voor het goede doel Tegenkracht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button