MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Circus Herman Renz vanaf dinsdag in Park de Wezenlanden

Zwolle – Voor het achtste jaar op rij brengt Nederlands Nationaal Circus Herman Renz een geheel nieuw programma met fascinerende dierennummers, adembenemende acrobatiek en clownerie naar Zwolle. De show van 2015 draagt de titel ‘WOW – World Of Wonders,’ waarbij het hooggeëerd publiek kan uitkijken naar magische en onvergetelijke momenten.

29 september t/m 4 oktober

Van 29 sept. t/m 4 oktober is het spektakelstuk te bewonderen in Park de Wezenlanden. Milko Steyvers, de wel-bekende clown en algemeen directeur van het Circus blikt alvast vooruit; ‘WOW staat symbool voor eigentijds en overtreffend circus. De cast die we hebben samengesteld bestaat uit jonge artiesten die laten zien dat de wereld van het circus oneindige inspiratie en vernieuwing biedt; het is een wereld van wonderen!’

Raadselachtige stunts

De nieuwe, kleurrijke show van Circus Herman Renz staat dit jaar in het teken van verwondering. Steyvers zocht met zijn team een jaar lang om de juiste artiesten voor deze productie te contracteren. ‘Ze komen uit Australië, Brazilië, Frankrijk, Ierland en Italië… om een kleine greep te doen. Daarbij vind ik het belangrijk dat er een goede afwisseling is tussen de verschillende disciplines. Van grondacrobatiek en clownerie, tot edele paarden en sensatie in de lucht. De hoofdact dit jaar is de Franse Illusionist Vincent Vignaud. Met verrassende illusies en raadselachtige stunts zorgt hij voor spanning en verbazing.’ Steyvers praat opgetogen over de nieuwste productie van ‘zijn’ circus, waarmee het circusgezelschap door heel Nederland zal touren.

Sensantie in de lucht

Overtreffen ‘Het is ondertussen een goede traditie geworden; we presenteren elk jaar een geheel nieuwe show. Dat is onze kracht en tegelijkertijd vormt het een enorme uitdaging om de voorgaande producties op artistiek gebied te overtreffen. Een goede reden voor het hooggeëerd publiek om ons elk jaar te bezoeken; we vervelen nooit.’ Zo staan er luchtacrobates van het befaamde Circus-Theater Bingo geprogrammeerd. Deze formatie zet topacrobaten uit naar circussen over de hele wereld en hun stijl wordt gekenmerkt door de vernieuwende presentatie. ‘Klassiek circus kan wel degelijk eigentijds zijn’ is daarbij de conclusie van Steyvers. Verder ziet het publiek Hula Hoop van Vanessa Labat, adembenemende acrobatiek in de lucht van het Duo Gravity, een sensationele koorddans op de dubbele strakke draad gepresenteerd door Geoffrey Berhault en de welbekende clowns Milko & Joanes. Naast de menselijke artiesten stralen er fraaie Friese hengsten, alpaca’s en vrolijke honden in de circuspiste.

Live orkest en lichtshow

De 2,5 uur durende show wordt omlijst door een echt live orkest en opnieuw is er veel aandacht aan de uitgekiende lichtshow besteed. ‘WOW – World Of Wonders’ is een verrassende circusshow en geschikt voor jong en oud; een uniek uitje voor het hele gezin! Kom en beleef de magie van Circus Herman Renz!’

 

Kaarten & Info
Back to top button