KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cibap Talent Awards 2021

Zwolle – In het verlengde van de eindexamenexposities zijn deze week op het Cibap de Cibap Talent Awards uitgereikt. Een vakjury beloonde de opvallende prestaties van studenten uit verschillende categorieën met de titel Cibap Talent 2021. In de beoordeelde meesterstukken (PRO YOU) is ruimte voor experiment. Op zoek naar de randen van het vakgebied door het gebruik van nieuwe materialen of technieken, eigentijds aangevlogen ‘oude ambachten’ of onverwachte combinaties van bestaande toepassingen. Uit een shortlist van 36 studenten kwamen Zoë Onderweegs, Lisan Roeloffzen, Irma Blaauw, Mees Rooij, Merel Tollenaar, Romée Veldman en Igor Jilesen als winnaars uit de bus.

Het werk van deze talenten en dat van meerdere Cibap Graduates is nog t/m 11 juli te zien tijdens de eindexamenexpositie van de vakschool voor vormgeving in Perron038 in de Zwolse Spoorzone. Van mediavormgeving tot fotografie en film en van meubel- en productdesign tot ruimtelijke vormgeving en restauratie/decoratie schilderen. In de binnenstad is daarnaast in onder meer de Made by Cibap winkel aan de Papendwarsstraat eindwerk te zien dat studenten in multidisciplinaire groepen maakten. Een glazen container op het stadhuisplein toont tot slot een mooie dwarsdoorsnede van wat de Graduates van Cibap te bieden hebben. Cibap Graduates 2021 is uiteraard 24 uur per dag te bekijken op graduates.cibap.nl en protozwolle.nl

Irma Blaauw – Biolicht

We omringen ons elke dag met materialen, de ene duurzamer dan de andere. Hoe wordt een duurzaam materiaal gemaakt en welk proces zit daarachter? Deze lichtobjecten zijn gemaakt met biomateriaal, de kap bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en heeft zichzelf gevormd. Door de toevoeging van mandarijnenschillen of rode bietensap, heeft het biomateriaal een unieke uitstraling gekregen.

Lisan Roeloffzen – Acces Denied

The human brain is a fascinating and complex system. Like all systems, this system occasionally gets an error. With ‘Acces Denied,’ I wanted to tell a story that captures and translates the fragile process of brain disorders through light. I wanted to create an experience that raises awareness about brain disorders and the impact it has on everyday life.

Igor Jilesen – The Racing Dream

The Racing Dream gaat over Maxim die de droom heeft om ooit racing coureur te worden. In deze film zie je verschillende plekken waar hij naar toe gaat om die droom te beleven.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button