Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Cibap studenten verzorgden ‘omgevingsbewuste’ kerstlunch

Zwolle – Oorlogsveteranen, vrijwilligers van het Ronald Mac Donaldshuis en ouderen. Zo een aantal groepen die aanschoven bij de kerstlunch georganiseerd door Cibap studenten. In het kader van het vak omgevingsbewustzijn boden zij vandaag een lunch aan voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In de aanloop naar de lunch benaderden de studenten diverse groepen voor deelname en organiseerden zij acties om de lunch te bekostigen zoals de verkoop van kerstkaarten en het wassen van auto’s. De veteranen waardeerden de uitnodiging zeer en boden spontaan een gastles aan over oorlog en vrede.

De stichting Rescue baby Gambia kreeg een mooi bedrag van de studenten. Hun eigen moeders waren tijdens de lunch aanwezig. Zij symboliseerden de moeders in Gambia die betere zorg nodig hebben om sneller te herstellen na een bevalling. Ook werd er geld ingezameld voor Serious Request. Doel van de lunch is ook om studenten nog meer bewust te maken van wat je als mens of als organisatie kunt betekenen voor de samenleving.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button