Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cibap-studenten supporten klimaatstaking met een wave

Cibap aan Zee, NO way!

Zwolle – Het was vrijdag klimaat actiedag. Niet allen in Den Haag. Ook in Zwolle bij het Cibap lieten de studenten weten dat ze betrokken zijn bij het klimaat. De Studenten hielden een actie voor de school aan de Zwartewaterallee. Met ruim 400 man maakten ze een wave. Een letterlijke golf van protest.

Deze week stond het klimaat volop op de agenda. Afgelopen maandag was de VN-klimaattop in New York en daardoor waren er deze week ook diverse Global Climate Strikes die als een golf door de wereld trokken. Het Cibap onderschrijft deze zorg voor de klimaatverandering en heeft met het ondertekenen van de charter Sutainable Development Goals samen met de Zwolse8 ook aangegeven zich actief in te zullen zetten voor duurzaamheid.

Daarom supporte Cibap de golf van klimaatstakingen onder het motto: VN Top: Cibap aan Zee, NO way! Ze deden dit vrijdagochtend met een groep van enkele honderden studenten buiten aan de Zwartewaterallee. Met elkaar maakten ze een wave; een letterlijke golf van protest.

Cibap: “We ondersteunen er de wereldwijde acties mee en willen ermee onderstrepen dat creatieve denkers nodig zijn om de transitie naar een duurzame economie te realiseren.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button