Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cibap studenten maken armbanden van reddingsvesten vluchtelingen

Zwolle – Cibap studenten ontwierpen persoonlijke armbanden van reddingsvesten die vluchtelingen achterlieten op de Griekse eilanden. Uiteindelijk vormen alle armbanden een ketting die symbool staat voor een inclusieve én duurzame samenleving waarin de schakels elkaar nodig hebben om sterke verbindingen te maken.

Makers Unite begeleidde de studenten. Dit Amsterdamse initiatief werkt samen met jongeren aan een inclusieve samenleving. Nieuwkomers delen hun verhalen. “Door samen te maken brengen we mensen dichter bij elkaar en leren we ook elkaars verhaal kennen en verschillen respecteren. We praten en co-creëeren met de jongeren over hoe we kunnen werken aan nieuwe vormen van samenleven”, aldus de organisatie.

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle leidt studenten op voor een baan in de creatieve industrie met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, duurzaamheid en creativiteit. Vorige week opende het Cibap de Ontwerpfabriek. Een unieke omgeving waar studenten en het bedrijfsleven samen werken aan opdrachten.

Makers Unite wil publiek een positieve kijk bieden op de levens van nieuwkomers en lokale mensen en brengt hen in contact met organisaties in het partnernetwerk om ze verder te helpen op het gebied van onderwijs, training, banen of ondernemerschap.

Gerelateerde artikelen

Back to top button