Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Cibap opent herbruikbaar pand om circulair ontwerpen te stimuleren

Zwolle – Donderdag opende het Cibap een bijzonder pand: de Cibap Playground. Opgebouwd uit al eerder gebruikt en her te gebruiken materialen. De Playground, gesitueerd tussen het hoofdgebouw en de Ontwerpfabriek, nodigt uit om op een duurzame manier ontwerpkrachten te bundelen. Circulair en over de grenzen van vakdisciplines krijgen studenten en professionals letterlijk de ruimte om nieuwe uitingsvormen en ontwerpen te creëren en te experimenteren met afvalmaterialen.

De Cibap playground werd geopend door wethouder Monique Schuttenbeld en gedeputeerde Eddy van Hijum samen met Jeroen de Vries. De Vries is de curator en initiatiefnemer van Coal + Ice, een expositie over klimaatverandering. Aansluitend gaven studenten van verschillende opleidingen uit het laatste leerjaar een presentatie gelieerd aan de Fashion Revolution week. Bewustwording rond het verduurzamen van de mode-industrie stonden hierbij centraal.

tekst gaat verder onder de foto

Future Designer Days

De opening van de Playground maakte onderdeel uit van de Future Designer Days op het Cibap. Twee dagen die in het teken stonden van duurzaamheid en design. Studenten namen deel aan een uitgebreid programma van lezingen en workshops.

In de Playground is eveneens een weergave te zien van het ‘Coal + Ice’ project, een expositie over klimaatverandering die vorig jaar september in San Francisco in première ging. Cibap onderzoekt de mogelijkheden ‘Coal + Ice’ naar Zwolle te halen.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button