Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cibap docent exposeert op BredaPhoto Festival

Monumentaal werk brengt eigen eetgedrag in beeld

ZWOLLE – Cibap fotografie docent Ursula van de Bunte exposeert op het prestigieuze BredaPhoto Festival 2018 een bijzondere fotoreeks over de bewustwording van haar eigen eetgedrag. Ze fotografeerde niet alleen haar ontbijt, lunch en avondeten, maar ook de poep om te zien of er verandering optrad. Onder de titel ‘To infinitiy and beyond’ onderzoekt de 8e editie van het festival wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap.

“Mijn project gaat over bewustwording. Bewustwording over mijn eetgedrag”, vertelt Van de Bunte. “Volgens onderzoekers zal er over 50 jaar een voedseltekort over de hele wereld zijn en ons eetpatroon zal uiteindelijk teruggaan naar het eetpatroon van de oermens. Geen melk, eieren en vlees meer, maar vooral groenten, granen en fruit. Ik wilde inzicht in mijn eigen eetgedrag. Zou ik kunnen wennen aan het eten van de toekomst? Ik werd mij bewust van wat ik at. Naast het eten legde ik ook mijn excrementen vast om te zien of er verandering optrad. Door deze manier van documenteren is mijn gedrag veranderd: minder eten, meer groente, fruit, minder of zelfs geen vlees of vis meer. Het resultaat van dit onderzoek is zes kilo lichter, energieker, fitter, meer gefocust en meer bewustwording van gezond voedsel.

Van de Bunte geeft het vak fotografie bij Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle. Ze inspireert haar studenten om out of de box te denken. Bij het Cibap worden studenten opgeleid voor een baan in de creatieve industrie.

Het BredaPhoto Festival 2018 is van 5 september tot en met 21 oktober in Breda.

Meer informatie over de opleidingen is te vinden op www.cibap.nl. Meer werken van Ursula van de Bunte staat op www.ursula-photography.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button