Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

ChristenUnie wil woonwijk op plek IJsselhallen

Zwolle – Voor de IJsselhallen moet nog een nieuwe locatie worden gezocht, maar als dat lukt, wil de ChristenUnie in Zwolle op de huidige plek een nieuwe, diverse woonwijk laten bouwen. Zwolle heeft de komende decennia naar verwachting veel nieuwe woningen nodig. De ChristenUnie wil eerst de ruimte binnen de huidige stadsgrenzen gebruiken, voor er tot uitbreiding in het buitengebied wordt overgegaan.

Volgens gemeenteraadslid Reinier Mulder is de plek van de IJsselhallen misschien wel ‘de allermooiste plek in hartje Zwolle’ waar nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. “De ChristenUnie kiest voor ‘inbreiding’ voor uitbreiding, omdat we in Zwolle het beste van twee werelden willen blijven combineren: een levendige stad én een prachtige, natuurlijke omgeving,” stelt raadslid Mulder.

In het debat over de woonvisie voor de komende tien jaar legde Mulder nadruk op die unieke combinatie. “Daarom willen we ook blijven investeren in binnenstedelijk groen, verduurzaming van de bestaande wijken en simpele aanpassingen van huizen waardoor ook de gierzwaluw, huismus en zwarte roodstaart in de stad blijven.”

Door de groei van Zwolle is ook de vraag naar woningen flink aan het groeien. In het debat over de woonvisie vroeg Mulder extra aandacht voor het tekort aan sociale huurwoningen, maar ook het gebrek aan doorstroom vanuit sociale huurwoningen. Volgens de ChristenUnie is een grote diversiteit aan woningen nodig om verschillende groepen – zeker ook studenten – aan de stad te binden en verder te bouwen aan een sociale stad waarin zoveel mogelijk mensen meedoen en men naar elkaar omziet.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button