Gemeenteraadsverkiezingen 2022Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

ChristenUnie stelt kritische vragen over gokreclames bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft sponsorcontracten gesloten met de gokbedrijven BetCity en Bet365. Uitingen van online-gokplatforms zijn zichtbaar langs het veld in het Mac3Park-stadion. Het aangaan van deze verbintenissen vindt de Zwolse fractie van de ChristenUnie onwenselijk. Daarom stelt raadslid Jolien Elshof kritische vragen hierover aan het college van burgemeester en wethouders: “Door gokbedrijven aan zich te binden, draagt PEC Zwolle bij aan de acceptatie van gokken in de samenleving, waarbij voorbij wordt gegaan aan de verwoestende impact van gokverslavingen. Impact vooral op de grote groep jongeren die ook dit weekend weer in het stadion is om PEC Zwolle aan te moedigen.”

Door gokbedrijven aan zich te binden, draagt PEC Zwolle bij aan de acceptatie van gokken in de samenleving, waarbij voorbij wordt gegaan aan de verwoestende impact van gokverslavingen. Impact vooral op de grote groep jongeren die ook dit weekend weer in het stadion is om PEC Zwolle aan te moedigen Jolien Elshof, ChristenUnie

 

Voorbeeld

Elshof wil weten of de gemeente op de hoogte is van de verbintenis tussen PEC en beide goksites. De ChristenUnie is ook kritisch omdat het slecht te rijmen is met de maatschappelijke doelstelling van PEC. Voor de gemeente was de maatschappelijke impact van PEC Zwolle United immers een belangrijke voorwaarde om recent nog financieel garant te staan. Elshof: “Als belangrijke partner in de stad verwachten wij van PEC Zwolle en haar spelers een voorbeeldfunctie. Ik wil weten of onze gemeente daar hetzelfde in staat als onze fractie. Zo ja, wil het college dan ook het gesprek starten met PEC over de onwenselijkheid van deze sponsorcontracten?”

Online gokken

De online-gokmarkt ging vorig jaar open, gepaard met een stortvloed aan reclames. Daarbij zijn veel jongeren sterker gevoeliger geworden voor verslavingen door de coronacrisis. Die combinatie zorgt voor een zorgwekkende cocktail. Gokverslavingen leiden tot schuldenproblematiek, afgebroken schoolcarrières, verbroken relaties en werkloosheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button