BinnenstadNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Chocolaatje voor ‘nette’ automobilisten op Nieuwe Markt

Zwolle – Zaterdagmiddag kwam de werkgroep ’30 km’ uit de binnenstad weer in actie voor een verkeersveilige binnenstad. De werkgroep van binnenstadbewoners organiseerde een ludieke actie op de Nieuwe Markt om aandacht te vragen voor snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Voor het hele gebied binnen de gracht geldt deze snelheid.

“Een beloning voor goed gedrag,” zegt initiatiefnemer Leo Hans. “We willen dat mensen blij worden van deze actie. Dus we gaan voor belonen in plaats van straffen.” Automobilisten die netjes tussen de terrassen doorreden en rekening hielden met voetgangers en fietsers kregen een bonbon.

“Op de Nieuwe Markt is het aardig lastig om harder dan dertig te rijden. De meeste bestuurders rijden stapvoets tussen de terrassen door. De ideale gelegenheid dus om mensen te bedanken voor het rekening houden met andere weggebruikers in de binnenstad,” legt Hans uit. Jan Verbeek, die zich al jaren inzet voor een verkeersveilige binnenstad vult hem aan: “Geen bon maar een bonbon! Op deze manier willen we positief gedrag belonen. Wat is er mooier dan een lach en gelijkertijd serieus aandacht vragen voor het snelheidslimiet?”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button