EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Centraal knooppunt voor distributie productie Scania in Europa geopend in Zwolle

Zwolle – Donderdagochtend is op feestelijke wijze het nieuwe centrale distributiecentrum van Scania geopend. In de nieuwe hal van maar liefst 12.000 m2 (ongeveer 2 voetbalvelden groot) worden onderdelen opgeslagen voor het productieproces. Vanuit het nieuwe  centrum worden straks alle vestigingen van Scania in Europa en Zuid-Amerika bediend. Er komen aan de Blaloweg/Russenweg zo’n 100 tot 120 mensen te werken.

Juiste onderdelen op juiste tijdstip

Scania Logistics Netherlands is de logistieke dienstverlener van Scania. Het concern zorgt er voor dat op afroep de juiste onderdelen op het juiste tijdstip beschikbaar zijn. Het is de spil tussen diverse leveranciers wereldwijd en de assemblagefabrieken in Zwolle en Meppel. Naast het pick & pack systeem voor aanlevering aan Scania Production in Meppel en Zwolle houdt dit bedrijfsonderdeel zich ook bezig met bouwpakketten. Logistics produceert en verscheept bouwpakketten van Scania trucks. Op diverse locaties over de hele wereld worden de onderdelen tot complete trucks geassembleerd.

Groei

Vrachtwagenproducent Scania draait heel goed. Het merk heeft een marktaandeel van 17 procent. Dat zie je terug in de productie in Zwolle. Er rollen gemiddeld 170 vrachtwagens van de band, iedere dag weer. En dan moet je de logistieke aanvoer van onderdelen ook in orde hebben. Daarom heeft Scania dit voor de regio geconcetreerd in de nieuwe hal. Heel veel verschillende onderdelen die nodig zijn om die 170 vrachtwagens per dag te produceren liggen dan op voorraad in de nieuwe hal. Het in de juiste volgorde en op het juiste moment aanleveren van de onderdelen is straks de hoofdtaak van de logistiek medewerkers.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button