Voorpagina

Celstraf van 14 maanden voor geweld tegen vijf NS-medewerkers

Zwolle – De 20-jarige man die op 26 januari 2021 vijf NS-medewerkers schopte en sloeg krijgt een gevangenisstraf. De rechtbank Overijssel legt de man een celstraf op van veertien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De rechtbank rekent het de man aan dat zijn extreem gewelddadige gedrag ertoe leidde dat vijf personen zowel lichamelijk als psychisch letsel opliepen. Twee NS-medewerkers konden zelfs tijdelijk niet meer werken doordat zij PTSS opliepen. Hij schopte drie medewerkers tegen hun hoofd en de twee anderen werden in hun gezicht gestompt en geslagen. Het gevecht ontstond nadat de man werd aangesproken toen hij samen met een ander persoon door het in- en uitcheckpoortje ging.

Zeer gewelddadig

In de strafoplegging neemt de rechtbank mee dat de man zich zeer gewelddadig gedroeg tegen mensen die op dat moment een publieke taak aan het vervullen waren. Dit maakt dat niet alleen het getroffen treinpersoneel, maar ook hun collega’s zich onveilig en belemmerd voelen tijdens hun werk. Naast de gevangenisstraf moet de man zijn slachtoffers van totaal ruim tienduizend euro schadevergoeding betalen. Door het gewelddadig optreden van de man liepen de treinmedewerkers arbeidsinkomsten mis en maakten zij extra zorgkosten. Ook moet de man een vergoeding voor de immateriële schade betalen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button