Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Celeanum haalt recordbedrag van 6268 euro op voor Malaika Kids

Zwolle – De stemming was feestelijk op vrijdagmiddag 28 mei. En dat mag ook, want de leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle hebben een recordbedrag van € 6267,59 opgehaald voor Malaika Kids.

De school heeft een bijzondere band met Joseph en Aisha, twee kinderen uit Dar es Salaam in Tanzania. Elk jaar haalt het Celeanum geld op voor stichting Malaika Kids om deze twee kinderen naar school te laten gaan. Nooit eerder brachten de leerlingen zo’n hoog bedrag bij elkaar als dit jaar, reden voor een feestje dus. 

Sponsorloop

Een recordbedrag van € 6267,59 overhandigden de leerlingen en medewerkers van het Celeanum  aan Malaika Kids. Een groot deel hiervan hebben ze verdiend met de sponsorloop in februari. 
De OOZ-Eindejaarsactie van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, waarbij collega’s van alle OOZ-scholen hun eindejaarsgeschenk konden doneren aan een goed doel, zorgde voor een extra bijdrage om tot het recordbedrag van meer dan zesduizend euro te komen te komen.

Foto: Vincent Corjanus

Feestelijke ontmoeting

Op vrijdag 28 mei kwam er een delegatie van Malaika Kids naar het Celeanum om de cheque in ontvangst te nemen. Via een online live-verbinding werd er contact gelegd met James, de manager van het kinderdorp in Tanzania. Ook Joseph en Aisha kwamen aan het woord. Het was zowel in Zwolle als in Dar es Salaam een bijzonder en feestelijke ontmoeting.

Foto: Vincent Corjanus
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button