Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CdK Ank Bijleveld nieuwe minister van Defensie

Zwolle – De CDA’er Ank Bijleveld wordt de nieuwe minister van Defensie. Dit meldt de NOS dinsdag. Bijleveld is hiermee de tweede opeenvolgende vrouwelijke minister op deze post. Jaenine Hennis-Plasschaert ging haar voor.

Of het 100% zeker is valt nog niet te zeggen, volgens de NOS: “Het blijven dagkoersen. Bij elke afzegging of andere kink in de kabel ligt de hele puzzel voor formateur Rutte weer open. Op het laatste moment kunnen hele ministeries nog van de ene partij naar de andere overgaan.”, zo schrijft de NOS op haar website.

Ank Bijleveld-Schouten is nu nog Commissaris van de Koning in Overijssel. Ze trad op 1 januari 2011 in deze functie aan, destijds als Commissaris van de Koningin. Ank Bijleveld-Schouten was Tweede Kamerlid voor het CDA en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken (februari 2007-oktober 2010). In dit kabinet was zij onder andere verantwoordelijk voor de opheffing van de Nederlandse Antillen en de vorming van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot bijzondere Nederlandse gemeenten.

Bijleveld ontving samen met burgemeester Henk Jan Meijer het Koninklijk paar in Zwolle tijdens Koningsdag 2016. Ook heeft Bijleveld een grote coördinerende rol gehad in het asielzoekersvraagstuk in Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button