KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Overlast Domus, huis bij verslavingen, beperkt tot minimum

Zwolle – Zowel de manager van Domus als leden van de begeleidingscommissie van betrokken partijen geven aan tevreden te zijn met de huidige situatie rond het beschermd wonen project. Ze onderschrijven dat de manier waarop overlast wordt aangepakt werkt en de preventieve maatregelen goed werken. Dat blijkt uit een nota die wethouder Dorrit de Jong stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Er heeft een evaluatie plaatsgevonden en daar zijn een aantal aanbevelingen uit voort gekomen. Één daarvan is dat het beleid onder de nieuwe manager van Domus wordt voortgezet. Een ander dat de gemeente eens per twee jaar een evaluatie uitvoert. Ook mag de vergaderfrequentie van de begeleidingscommissie omhoog en moeten er richtlijnen voor diezelfde commissie worden vastgesteld.

Positieve ontwikkelingen

Uit de evaluatie blijkt dat het maar een kleine groep is die overlast veroorzaakt. Domus heeft ook gezorgd voor een goede communicatie tussen Domus en de buurt. Er is ook een zorgvuldige procedure voor het omgaan met meldingen van overlast. Daarbij wordt de melding schriftelijk geregistreerd, gaat een medewerker van Domus op de bron van overlast af, en koppelt de melding terug. Domus heeft tevens een huismeester aangesteld, en verzamelt actief afval. Al deze maatregelen leiden tot vermindering van de overlast.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button