Gemeenteraadsverkiezingen 2018Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZwolle Kiest

CDA Zwolle draagt Jan Nabers voor als lijsttrekker 2018

Zwolle – Jan Nabers moet de nieuwe CDA lijsttrekker worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. De partij hoopt op haar Algemene Ledenvergadering van 20 juni a.s. Nabers als nieuwe lijsttrekker te kunnen presenteren. Ook de invulling van de topnegen van de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 wil de partij dan met haar leden vast te stellen.

Vanuit oppositie terug in de coalitie

De vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2014 verloor CDA Zwolle drie van de zes zetels en haar plek in de coalitie. Vanuit de rol als oppositiepartij met drie raadsleden en twee burgerraadsleden bouwt CDA Zwolle achter de schermen aan een comeback, met zowel een krachtig en aansprekend programma, als met ervaren personen met deskundigheid op diverse terreinen op de voorlopige lijst.

‚ÄúPrachtige lijsttrekker en krachtige fractievoorzitter‚ÄĚ

Volgens de kandidaatstellingscommissie en het bestuur van CDA Zwolle is Jan Nabers (50) een ideale kandidaat om gezicht te geven aan de partij. Bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst: “Jan is een betrokken Zwollenaar en al jaren lid van CDA Zwolle. Daarnaast heeft hij managementervaring op diverse maatschappelijke en economische gebieden, waaronder bij Nederlandse Spoorwegen, Gemeente Zwolle en Isala. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer.

Zijn bedrijf ‘De Energieke Verbinding’ zorgt voor het versnellen van veranderingsprocessen, samenwerkingsvraagstukken en onderhandelingen. ¬†Zo was hij¬†Projectleider Omgevingsvisie gemeente Hardenberg en heeft hij voor diverse opdrachtgevers (ondernemers en instellingen) vestigingsonderzoek en¬†vergunningstrajecten uitgevoerd. Ook was hij een verbindende factor tussen onderwijs en werkgevers.

Ook in het culturele, kerkelijke en sportieve verenigingsleven is hij zeer actief. “Voor ons is hij een prachtige lijsttrekker en krachtige voorzitter van de nieuwe fractie.‚ÄĚ, zo meldt CDA Zwolle.

De leden van CDA Zwolle mogen op 20 juni in het PEC-stadion hun fiat geven aan zowel de lijsttrekker als de gehele topnegen van de lijst. De invulling van de staartlijst vindt plaats in het najaar.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button