Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZwolle Kiest

CDA Zwolle wil trajectcontrole op A28 tussen afslag Zuid en Noord

Overlast en hinder van voortrazend verkeer

Zwolle – De CDA fractie in Zwolle wil dat er trajectcontrole komt op het ‘Zwolse’ deel van de A28. Dit moet de overlast en hinder van het voortrazende verkeer verminderen.

De A28 is een verbindingsweg die door het autoverkeer in beide richtingen, dwars door de stad Zwolle, intensief wordt gebruikt. Het is de CDA-fractie opgevallen dat veel automobilisten lak hebben aan de door de borden aangegeven maximum snelheden. “Omdat wij dit al geruime tijd constateren gaat het CDA ervan uit dat er geen of in ieder geval onvoldoende snelheidscontroles plaatsvinden.”, zo stelt Leo Elfers van de plaatselijke partij.

“Met name nu de wijk Prinsenpoort in ontwikkeling is, bestaat er bij het CDA ongerustheid over de mate waarin de leefomgeving van de bewoners rondom de A28, en met name de bewoners van de Prinsenpoort, wordt aangetast door geluidsoverlast, maar ook door de risico’s van neerdwarrelend fijnstof.”

De partij ziet een trajectcontrole tussen de afslagen Zwolle-Zuid en Zwolle-Noord als een geëigend middel om overlast te verminderen en wil dat het college hiermee aan de slag gaat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close